نگاهداری دین، ثمره معرفت و اساس حکمت است . [امام علی علیه السلام]
ماجرای گفتگوی من با سرباز آمریکائی در مرز

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم

سلام.

 چطور می توان یک دوست/هم کلاسی/-یا-استاد هم سن و سال خود را درباره حجاب،امر به معروف یا نهی از منکر کنیم در حالیکه درباره همه اعتقادات و نوع تربیت آنان مطلع نیستیم؟
-می گویند اگر با بدحجاب ها و بی حجاب ها صحبت نکنی و به آنها نگاه نکنی،نهی از منکر است(اما من این موضوع را قبول ندارم.چند سال قبل خانمی میانسال در قطار مشهد-تهران با خواهر چادری ام یک کلمه هم صحبت نکرد اما اواسط راه با دختری که حجاب ناجوری! داشت هم صحبت شد.-)خاطره تلخی برایم است.

پاسخ:
سلام
1-به‏نظر می‏رسد از خصوصیات شخصی که می‏خواهید نهی از منکرش کنید بیشتر باید بنویسید. سن، تجرد/تاهل، تحصیلات، اهل و مقیم روستا، شهر یا تهران بودنش، عقائد و افکارش، خصوصیات خانوادگی‏اش و غیره. چون تمام این موارد در نوع روبه‏رو شدن و صحبتی که با شخص می‏خواهید بکنید مؤثر است. مثلا شما به دختری که اصلا مسائل دینی را قبول ندارد، نمی توانید بگوئید در قیامت شخصی که مویش را از نامحرم نپوشانده از موی در آتش آویزان می‏کنند!! ولی به فردی که به قیامت و جهنم اعتقاد دارد بعد از مقدماتی و به‏صورت ظریف که مخاطب فرار نکند می‏توان گفت.
 2-اگر احتمال می‏دهید از راه صمیمیت و مهربانی و کلام محبت آمیز می‏توانید در او تاثیر مثبت بگذارید و او را به دین و افراد متدین نزدیک کنید و صد البته خودتان تحت تاثیرش قرار نگیرید (تاکید می‏کنم خودتان تحت تاثیرش قرار نگیرید چون بوده‏اند مواردی که به عکس شده است. یعنی به‏جای این‏که فرد مذهبی طرفش را جذب کند، جذب افکار یا رفتار یا ظاهر وی شده است) با همه‏ی شرائط بالا و با حفظ تنفر درونی از نافرمانی که آن شخص نسبت به دستور خدا و پیغمبر و ائمه دارد، به او نزدیک شوید.
3-از خاطره‏ی‏تان و ارتباطش با جمله‌ی قبل از آن، چندان چیزی دستگیرم نشد.در صورت لزوم بیشتر توضیح دهید.
4- نوشته‏های مرا به پدر و مادر محترمتان نشان داده‏اید؟ اگر دیده‏اند از خواندن نظرات و انتقادهای‏شان خوش‏حال می‏شوم.
التماس دعا.
موفق باشید.

کلمات کلیدی: پرسش و پاسخ


نوشته شده توسط سید ابراهیم موسوی 89/9/30:: 2:59 عصر     |     () نظر


ام سی آی فایو؛ باشگاه بزرگ فروشندگان ایرانی